top of page

Karakter

Als je een kat aanschaft, is het natuurlijk altijd fijn om te weten wat voor een karakter je kunt verwachten. Vergeet niet dat elke Noor zijn eigen persoonlijkheid en dingetjes heeft en onderstaande omschrijving natuurlijk algemeen is! Noren hebben een sterk eigen willetje, dus ook hun onderlinge persoonlijkheid representeert dat!

De Noorse boskat is een erg lief en vriendelijk kattenras. Ze houden ontzettend van aandacht en zullen dan ook vaak voor aaitjes en knuffels bij je komen. Ze zijn niet perse schootkatten, maar veel Noren vinden het toch erg fijn om lang uitgestrekt over hun baasje te liggen. Het is een perfect ras om rondom kinderen te hebben, ze kunnen hier goed mee omgaan. Noren staan er om bekend dat ze zich vaak erg hechten aan één persoon, dat is dan echt hun baasje (of mama, zoals wij het hier noemen). Toch houden ze van het hele gezin en hun diepste affectie zal dan ook aan leden hiervan uitgedeeld worden. Vreemden vinden ze niet erg, maar de liefde die ze voor hun eigen mensen hebben die wordt ook voor hun bewaard.

      Hun vriendelijke persoonlijkheid komt erg naar voren in het sociale leven. Ze vinden het heerlijk om deel uit te maken van het dagelijks leven van hun personeel (oftewel wij als eigenaren) en zijn daarbij ook erg nieuwsgierig aangelegd. Nieuwe dingen moeten altijd goed onderzocht worden en ze zijn altijd geïnteresseerd in wat je aan het doen bent. Ze hebben een erg sterke eigen wil en kunnen hierdoor nog wel eens de grenzen opzoeken. Net zo ver gaan totdat het baasje er gek van wordt.

    Het zijn daarbij ontzettend actieve katten. Spelen, rennen, vliegen, klimmen en klauteren zijn dingen die ze ontzettend graag doen! Het is dan ook een must om genoeg ruimte in huis te hebben waar ze kunnen racen en klimmen. Het hebben van een grote, stevige krabpaal en veel speeltjes is dan ook echt noodzakelijk! Dit betekent niet dat je ze niet in een appartement kunt houden, er moet echter wel genoeg ruimte voor ze zijn. In onze ervaring houden ze erg van verenstokjes en plastic 'springveertjes'. Het zijn ook katten die vaak naar je toekomen met hun speeltje om aan te geven dat ze met je willen spelen. Balletjes en soortgelijke speeltjes komen ze dan ook vaak terugbrengen als je ze vervolgens weggooit! Super leuk natuurlijk. Ze zijn erg interactief. Ze vinden het fijn om buiten te zijn, maar laat ze alsjeblieft nooit in een open tuin! 

        Het belangrijkste om te weten is echter dat je met een Noor een vriend voor het leven hebt. Alle liefde die jij ze geeft, geven ze in tienvoud terug. Een geweldig ras met niet enkel een prachtig uiterlijk, maar ook een prachtige persoonlijkheid.

bottom of page